Pobjegao iz zatvora, potom silovao maloljetnicu i odvezao je na bankomat da digne novac i preda mu ga

Faceook

Riječki županijski sud potvrdio je optužnicu protiv 35-godišnjeg Damira Šišakovića iz Zagreba i njegovog vršnjaka Ivana Dejanovića, prenosi Net.

Damir Šišaković je optužen za više kaznenih djela i to silovanje, protupravno oduzimanje slobode i razbojstvo. Šišaković se tereti za težak seksualni delikt, odnosno da je uz uporabu sile i prijetnje “izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem”. Ivan Dejanović se tereti za razbojstvo, nakon što je protiv njega optužba odustala od inkriminacije za protupravno oduzimanje slobode maloljetnoj žrtvi, piše Novi list.

Šiković je prema optužnici 11. srpnja na makadamskom putu koji povezuje Malinsku i Žgombiće na otoku Krku zaskočio 16-godišnju djevojku. Dotrčao joj je s leđa pa ju je jednom rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat. Zapovijedio joj je: “Šuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom!”. Potom ju je odveo preko suhozida na teren okružen šumom, vezao ju lisicama te rekao: “Ovo možemo silom ili milom!”. Potom ju je razodijenuo i, unatoč njenim molbama da to ne čini, napravio ono što naš zakon izjednačava sa silovanjem.

Potom ju je pod prijetnjom pištoljem uveo u Mercedes te je odvezeo do bankomata Erste banke u Malinskoj. Po tvrdnjama tužiteljstva, tada se uključio i Dejanović te su zajedno od maloljetnice tražili da sa svog računa podigne novac. U strahu za svoj život mlada djevojka im je predala 300 kuna, piše Novi list

Uhićeni su tog poslijepodneva

No, javnost je ostala zgrožena jer je riječ o Zagrepčaninu koji je pobjegao iz sisačkog zatvora. Ispostavilo se da je Šišaković iz sisačkog zatvora pobjegao u noći od 9. na 10. srpnja, spektakularnim skokom s prozora, s visine od sedam metara. Rešetke na prozoru ćelije je, navodno, proširio podmetnutom klupicom pa ih rukama razmaknuo i provukao se. U sisačkom zatvoru izdržavao je jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog pljačke kladionice u karlovačkom naselju Grabrik u svibnju 2014. godine. Inače je rodom iz Sarajeva i ima dvojno državljanstvo. Po zanimanju je konobar, nezaposlen.

Njegov vršnjak Ivan Dejanović, rodom iz Bihaća, dosad je neosuđivan.