Stari problemi u Dubrovniku: Ima li rješenja za odlagalište koje je tempirana bomba?

Arhiva

Dubrovački otpad još je u lipnju trebao krenuti na odlagališta u okolici Zagreba, a spominjala se i 500 kilometara udaljena Gunja. Razlog – pretrpano dubrovačko odlagalište, bar je tako tvrdila bivša uprava Čistoće. No, dolaskom nove vlasti računica se promijenila. Dubrovačko smeće i dalje ide na Grabovicu gdje je u nedjelju čak buknuo i požar.

Tijekom ponedjeljka trajala je sanacija opožarenog djelića dubrovačkog odlagališta otpada na Grabovici. Požar je izbio u nedjelju oko 14 sati, ubrzo je ugašen, a zahvatio je i dio šume. Što je uzrokovalo požar nije poznato, piše Dnevnik.hr.

Tko je ovdje lud? Sortirani otpad nakon godine dana i dalje završava na istoj hrpi
Inače još u veljači spominjali su se rokovi koji su govorili kako su tjedni u pitanju kada će se prestati odlagati otpad na Grabovicu, ali otpad se još ondje odlaže i sve ga je više i više.

U veljači je direktorica Čistoće Nataša Gabričević govorila kako Grabovica puca po šavovima: ”Mi u nebo ne možemo, pitanje je tjedna do kada ćemo je moći koristiti.”

Pola godine poslije nova vlast dovela je novog direktora koji sada tvrdi drugačije. ”Na tijelu odlagališta još postoji određeni prostor koji se može iskoristiti za normalno, legalno odlaganje otpada. Prema izmjerama naše projektantske tvrtke rok je do veljače 2018. i to su podaci od prije godinu dana”, rekao je Marko Iveković, direktor Čistoće Dubrovnik.