Zamjenica gradonačelnika primila maratonsku plivačicu Dinu Levačić

Arhiva

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović primila je danas u Banovini Dinu Levačić, članicu Kluba daljinskog plivanja Split koja je 3. kolovoza 2017. preplivala od otoka Catalina do Los Angelesa i time postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km.
Ovo preplivavanje je dio projekta “Trostruka kruna“ u sklopu kojeg je Dina postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana u lipnju ove godine, prva koja je otplivala od otoka Cataline do Los Angelesa i prva Hrvatica koja će u rujnu plivati preko La Manchea. Ukoliko joj pođe za rukom preplivati La Manche biti će šesta osoba u svijetu koja je sve navedene plivačke podvige napravila unutar 90 dana.

Zamjenica Hrgović čestitala je Levačić na velikim sportskim rezultatima i izrazila nadu da će iste uspjehe ponoviti i u La Mancheu. Interesirala se za fizički i psihološki način priprema kod tako zahtjevnih ruta plivanja. Levačić je istaknula kako je noćno plivanje fizički, te posebno psihički, izuzetno naporno prepričavši razne zgode tijekom plivanja u kojima, kako je rekla, nije nedostajalo ni susreta s morskim životinjama kao što su dupini ili morski lavovi. Ova 21-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split.

Čestitke maratonskoj plivačici, kao i njezinoj mami Željani, uputio je i Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu, a primanju se nakratko na početku pridružio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara zahvalivši mladoj plivačici na, kako je naglasio, impresivnim rezultatima koje ostvaruje na vrlo teškim plivačkim dionicama. Zamjenica Hrgović uručila je Levačić prigodni dar, srebrnjak s likom sv. Dujma.