“Poluotok je gorio”; U Zadru privedeno 20-ak navijača Levskog, u tučnjavi ozlijeđen mladi Zadranin

Arhiva

Poluotok je sinoć bio poprište incidenata; masovne tučnjave i paljenja automobila. Zbog narušavanja javnog reda i mira, divljanja, galamljenja i tučnjave sinoć je privedeno 20-ak Bugara, navijača kluba Levski iz Sofije koji danas igra protiv Hajduka u drugom pretkolu Europske lige.

– Privedeno je 20-ak navijača. Događaj je u obradi, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Kako doznajemo od našeg sugovornika, mladića koji je svjedočio njihovom divljanju po Poluotoku, Bugari su pratili nekoliko navijača Torcide; jedan mladić se skrio u obližnji ugostiteljski objekt, dok drugom to nije pošlo za rukom te je pretučen.

– Bugari su sjedili u kafiću nedaleko policijske postaje u navijačkim majicama. Vidio sam da traže nerede, provocirali su nacionalističkim povicima i transparentima. Poluotok je gorio, rekao nam je sugovornik.

Podsjetimo, noćas oko 23 sata, u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru, više nepoznatih osoba napalo je četvoricu bugarskih državljana u dobi od 28 do 32 godine te su pirotehničkim sredstvom izazvali požar u unutrašnjosti BMW-a bugarskih nacionalnih oznaka, nakon čega su se razbježali.

32-godišnji bugarski državljanin je lakše ozlijeđen.