Utakmicom između Hrvatske i Italije na riječkoj Rujevici otvoreno Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina

Arhiva

Utakmicom između Hrvatske i Italije odigranoj na riječkoj Rujevici, koju je naša mlada reprezentacija izgubila s 0:1. otvoreno je Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina, najveći događaj u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza nakon samostalnosti.
Mladi nogometaši do 17 godina starosti natjecat će se na sedam stadiona Lijepe naše, a finale će biti odigrano 19. svibnja u Varaždinu. Uz Rijeci,  a igrat će se još u Kostreni, Sesvetama, Lučkom, Velikoj Gorici i Zaprešiću.

Otvorenju prvenstva nazočio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

16 momčadi smješteno je u četiri skupine po četiri, a dva najbolja sastava iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale. Pet najboljih momčadi Europskog prvenstva ujedno će osigurati vizu za Svjetsko prvenstvo U-17 u Indiji, u listopadu ove godine. Uz četiri polufinalista, to će mjesto pripasti i pobjedniku razigravanja dva najbolja poražena četvrtfinalista (16. svibnja).

Pravo nastupa imaju igrači rođeni 1. siječnja 2000. godine i mlađi, a posebnu će važnost nadolazeći turnir imati za reprezentacije Farskih Otoka i Norveške, koje će debitirati u završnici ove kategorije.

Hrvatski mladi nogometaši četvrti put nastupaju na smotri U-17, a najbolji su dosadašnji rezultat ubilježili 2005. godine, kada su osvojili četvrto mjesto.

Hrvatska igra u zahtjevnoj skupini, s Italijom, Turskom i Španjolskom.

Susreti po skupinama:

Skupina A: Hrvatska, Italija, Turska, Španjolska
Skupina B: Škotska, Francuska, Mađarska, Farski Otoci
Skupina C: Njemačka, Republika Irska, Srbija, Bosna i Hercegovina
Skupina D: Nizozemska, Engleska, Norveška, Ukrajina