U 23 grada počinje 15. Festival znanosti

Facebook

Ne propustite biti propustite sudjelovati u svečanosti otvaranja 15. jubilarnog Festivala znanosti; manifestacije koja kroz niz predavanja, radionica, prezentacija, izložbi, smotri učeničkih radova i popratnih događanja približava znanost djeci i odraslima. Cilj Festivala znanosti je popularizacija znanosti i njezino približavanje cjelokupnoj javnosti, a pogotovo najmlađima koje se nastoji potaknuti na znatiželju i istraživanje svijeta.

Festival znanosti koji se istovremeno se održava u 23 hrvatska grada, s oko tisuću sudionika i više od 500 programskih sadržaja. Festival znanosti ove je godine posvećen temi vremena – fizikalnog, psihološkog, povijesnog, meteorološkog, i astronomskog.

Za temu je odabrana jednu od najuniverzalnijih kategorija – vrijeme. Vrijeme u koje smo svi uronjeni, tu rijeku bez povratka, uzrok svake mijene. Jer sve teče, pantha rei (Heraklit). Vrijeme je ono što razdvaja uzrok i posljedicu, vrijeme je način kojim priroda priječi da se dogodi sve odjednom, vrijeme je pokretna slika vječnosti (Platon). Program Festivala znanosti ispunit će vaše vrijeme zanimljivim sadržajima, bit će to dobro provedeno vrijeme.

Ove je godine i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih znanstvenika naše zemlje – Andrije Mohorovičića, koji je povrh svega svojega slavnog djela i utemeljitelj Službe točnog vremena, piše Hrt.

Sve aktivnosti na Festivalu znanosti su besplatne, a njihov raspored možete pronaći na službenim stranicama, na adresi www.festivalznanosti.hr.